Fordele ved burka

Af Xinxin Ren Gudbjörnsson 35

Det ser ud til, at meget få tænker over, hvorfor nogle kvinder skulle have lyst til at gå med burka. De fleste i debatten antager at kvinderne er tvunget til det af deres mænd. Det har undret mig lidt. Selv om jeg f.eks. ikke kunne finde på at blive hjemmegående, og kvinderne igennem Danmarks historie er blevet tvunget til at være hjemmegående, kan jeg da sagtens forstå, at nogle kvinder i dag vælger at gå hjemme.

Jeg har tænkt lidt over burkaen, og hvad den kunne give af fordele. Så her kommer mine bud:

Fordel 1: Man kan blive fed. Tænk hvis man kunne gemme sig under burkaen og være ganske ligeglad med sit udseende og vægt. Mens andre føler sig presset til slankekur, detox, maraton, ironman/woman, plastikoperationer, så kan man, iført burka, tænke på citatet af Martin Luther King ”Free at last! Free at last! Thank God Almighty, we are free at last!”

Fordel 2: Det er billigt og nemt. Man sparer i hvert fald både tid, penge og kræfter. Når andre skal tænke over, hvad moden dikterer denne måned, tager man blot den altid trendy burka på. Så kan man bruge kræfter på at lave noget andet, måske bage en kage eller spille computerspil.

Fordel 3: Man kan undgå folk, man ikke kan lide. Hov, der er hende den overskudsagtige speltmor fra mødregruppen. Jeg har ikke lige lyst til at snakke om økostofbleer igen. Tænk hvis man bare kunne lade, som om man er en anden og undgår irriterende typer, hvilken lykke! Risikoen for, at en lummer vejarbejder pifter efter en, er også stærkt reduceret.

Fordel 4: Man kan være hjemmegående. Det er ikke alle kvinder, som har lyst til at give den max gas på arbejdsmarkedet. Det kan have sin charme at gå hjemme og f.eks. bruge meget tid sammen med børnene eller dygtiggøre sig i hjemmets kundskaber.

Fordel 5: Det er sexet. Sexet eller ikke sexet er jo enormt subjektivt. Når vi kigger på alt det, folk synes er sexet, så kan det ikke undre os så meget, at nogen kunne finde burka sexet. Man efterlader nemlig alt til fantasien med en burka. Det må også være spændende at blive pakket ud, som en gave.

Fordel 6: Man får folk til at vise deres sande ansigter. Man kan proklamere nok så mange gange, at man er tolerant, går ind for ytringsfrihed og religionsfrihed, man kan også fortælle, at man har næstekærlighed, men burka-spørgsmålet afslører alt. Jeg synes også, at man glemmer millioner af tuaregerne fra Sahara i debatten. Tuareg-folket har nemlig den tradition, at mænd skal være tildækket og bære Tagelmust, hvor hår, næse og mund er dækket. Tuareg-kvinder dækker ikke deres ansigter. Hvorfor er der ikke nogen som vil befri Tuareg-mænd fra deres kvinder? Ja, når man dækker sit ansigt, så er andres ansigter pludselig blevet mere tydelige.

35 kommentarer RSS

 1. Af Kren Bertelsen

  -

  XinXin Ren Gudnasson har skrevet en perfekt kommentar.

  Sjældent har jeg læst en så stilfærdig satire….

  Jeg var tæt på at flække af bare grin!

 2. Af Annette Olesen

  -

  Jeg har indimellem tænkt på, hvordan det ville stå til med den radikale tolerance, hvis der flyttede lutter burkaklædte lejere ind i Zenia Stampes opgang. Hvor længe mon hun ville blive boende?

 3. Af Søren Sørensen

  -

  7.
  Hun holder sin kæft og følger mandens lyster ..på dansk “jeg tager kokkens datter når lyst”

  8.
  Intet job!

  9.
  Ingen Dansk kæreste!

  10.
  Større chance for tidlig død fra fars hånd og spare evt udgifter til aktiv dødshjælp i Svejts fra familiens budget.

  Takker for din indsats for humanitære kvinderettigheder til “frit valg” på hylden. Indvandrerkvinder i DK gør et stort stk. Arbejde for deres medsøstre og skal ha tak!

 4. Af Ulf Timmermann

  -

  Annette Olsesen,

  anede ikke, at Zenia Stampe boede i en opgang. Nu er jeg omsider overbevist: I bor virkelig i et Videns- og Oplysningssamfund, derhjemme.

 5. Af Jesper Høegh

  -

  Alene at være fri for de skrækkelige mænds overbegloning – tilnærmelser!

  Fri for Modegriller – fri for masser af Frisørbesøg – Eller hvad skal jeg dog tage på –

  en fantastisk løsning for deres mænd – Tegnebogen fyldes op – og Gryden holdes i kog..

 6. Af Arvid Holm

  -

  Indkægget giver interessante oplysninger, der også kan være til gavn for mange mænd.
  Hvis man går hen og bliver skaldet, behøver man således ikke at anskaffe en paryk, der tit gør bæreren til genstand for latterliggørelse.
  I stedet ifører man sig Tagelmust og erklærer sig som tuareg, der næppe er en beskyttet titel.
  Hvis nogen ler alligevel, kan man så få dem retsforfulgt for racisme.

 7. Af Preben Jensen

  -

  Ja, der da masser af fordele ved Burka og andre totalitære og stenalderagtige eller ISkolde former for vanvid. Hvis man altså hører til gruppen der undertrykker og ikke gruppen der bliver undertrykt. Og hvis man først er blevet undertrykt gennem lang tid og sammen med mange andre, vil man måske opleve undertrykkelse og slaveri som noget helt naturligt og det eneste rigtige. Især hvis ens status som undermenneske er blevet forklaret for en ved brug af en totalitær ideologi/”religion” og en stor omgang hjernevask.

  Hvis man ser ud over verden, ser det ud til at det at undertrykke og det at blive undertrykt, er et par vældig populære sportsgrene. Her kan vist selv fodbold ikke være med.

 8. Af Nanna Tidogtendens

  -

  Jeg holder normalt meget af humor og Xinxin er bestemt ikke uden evner men – nogle emner synes jeg ikke man skal spøge med. En af disse ting er burkaen, som fratager kvinden, som bærer den, nogle fundamentale ting, man behøver som menneske. Vi er sociale væsener, som har brug for at blive set af andre mennesker og for at kommunikere, bevæge os frit og nyde vinden og sollyset. Dette skal man ikke give afkald på, for det er en stærk forringelse af livskvaliteten og en fornedrelse af mennesket.

 9. Af Kirsten Rasmussen

  -

  @Nanna
  Jeg synes, dit indlæg er interessant, fordi jeg sagtens synes, man kan gøre grin med en burka, og at du ikke synes det, må være bevis på, hvor meget kvinderettigheder betyder for dig , hvilket de jo så ikke gør for mig (og det passer såmænd meget godt).

  Da Anna Libak imidlertid for nylig skrev noget om, at man med humor burde barbere krigerne i Islamisk Stat ned til nogle sølle og grinagtige skikkelser, da kunne jeg ikke helt være med. Det samme vil jeg mene, hvis nogen begynder at lave sjov med Anders Behring Breivik.

  Selv om jeg som udgangspunkt er enig med Xinxin (og LIbak) i, at humor er et slagkraftigt våben, så er der noget, der er for alvorligt til, at man kan gøre grin med det. At det selvfølgelig bunder i ens overbevisninger, hvad det er, har jeg så ikke lige tænkt over før nu.

 10. Af Henrik S

  -

  Noget tumpet indlæg.
  Sjovt åbenbart for noget , men dybest set et alvorligt emne .

  Lad os nu høre xinxin’s 6 punkter af ulemper ved at bruge burka , så vi kan vurdere om kvinderne gør det med deres gode vilje eller er tvunget af deres mænd.

 11. Af Hans Hansen

  -

  Burkaen er da et godt grin værd.

  Hvornår må man hive burkaen af en muslim?
  Hvis der går ild i den.

  Søg på “burka jokes”

  Nanna, Nanna, Nanna. Den kun tar’ spøg for spøg …

 12. Af Jan Jørgensen

  -

  Danske mænd med tatoveringer over hele ansigtet kunne “befries” ved at de følger tuaregernes eksempel, den flotte beklædning dækker de grimme “tegninger” og disse mænd kan så nyde godt af de fordele, der er opregne ovenfor.

 13. Af Hans Hansen

  -

  Man behøver ikke et telt når man tager på camping.

  Man behøver heller ikke at stikke hovedet i sandet.

 14. Af Henrik S

  -

  Pas nu på xinxin at du ikke bliver anklaget efter 266b .
  Du ved , man må ikke gøre grin med religiøse følelser , uanset hvor tåbelige de er.
  Men det ville være en god joke og sætte 266b i perspektiv.

 15. Af Hans Hansen

  -

  § 266b bliver formentlig snart erstattet med § 666x. Det kommer måske lidt an på hvad ISIS finder på, så mellemtiden må vi trække burkaen ned foran øjnene. Lidt li’som politikerne har for vane.

 16. Af Søren Sørensen

  -

  Mht til overvægtige i burka, er et telt den helt naturlige designbeklædning, Inklusiv for Danske.

 17. Af Niels Poulsen

  -

  – Man får tilbudt et gratis kursus om ligestilling og franske værdier, når man holder ferie i Frankrig. Alternativt en bøde på 150 euro.

  – Man behøver ikke at købe en elefanthue, når man vil røve en bank.

  – Ingen opdager bomben/printeren.

 18. Af Mikkel Madsen

  -

  7. (Hvis vandtæt); fantastisk heldækkende regntøj.

  @Henrik S: §266b omhandler IKKE religiøse følelser, men forhånelse af en bestemt gruppe af personer. Genlæs venligst paragraffen og sæt dig ind i præcedensdommene. På forhånd tak:-)
  Religiøse følelser er det fra statens hold ikke forbudt at gøre grin med her i Danmark.

 19. Af Mikkel Madsen

  -

  http://da.wikipedia.org/wiki/Racismeparagraffen

  Paragraffen er i øvrigt interessant af flere grunde, især de to grunde, der er anført under “Manglende ret til bevisførelse”. :”Manglende ret til bevisførelse[redigér wikikode]

  Et særligt forhold ved retssager i henhold til denne paragraf er, at den anklagede ikke har ret til at føre bevis for den eventuelle rigtighed af fremsatte udtalelser. I Rigsadvokatens Meddelelse nr. 2/2011 (14. september 2011) J.nr. RA-2010-609-0080: “Behandlingen af sager om overtrædelse af straffelovens § 266 b, lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af race mv., og sager, hvor der er spørgsmål om anvendelse af straffelovens § 81, nr. 6” hedder det blandt andet:
  “Det bemærkes, at anklagemyndigheden under straffesagens behandling i retten bør modsætte sig et eventuelt krav fra tiltalte om at føre bevis for rigtigheden af f.eks. beskyldninger om grov kriminalitet. Der vil i den forbindelse kunne henvises til U2000.2234H, hvor Højesteret tilkendegav, at der ikke havde været grundlag for at give tiltalte adgang til den ønskede bevisførelse, der bl.a. havde til formål at godtgøre, at tiltaltes udtalelser hvilede på videnskabelige undersøgelser.”[7]
  Det er vistnok den eneste bestemmelse i dansk ret, hvor en tiltalt er afskåret muligheden for at forsvare sig.

  Videre skriver Rigsadvokaten:
  “Strafbarheden afhænger ikke af, om den pågældende gruppe rent faktisk har følt sig truet, forhånet eller nedværdiget. Strafbarheden beror på en generel vurdering af, om de relevante udsagn i den konkrete sammenhæng kan anses for egnede til at fremkalde frygt (trusler) eller virke forhånende og/eller nedværdigende.”
  Det bemærkes, at dommen ifølge rigsadvokaten skal hvile på en vurdering – ikke på, om der rent faktisk er fremsat racistiske påstande. En sådan fortolkning er imidlertid ikke indskrevet i lovens formulering.”

 20. Af Preben Jensen

  -

  § 266 mv. er en forældet gummiparagraf der kan bruges efter forgodtbefindende af staten/politikerne, alt efter hvordan vinden blæser. Og det med religiøse følelser kan med lethed omfortolkes til krænkelse af en bestemt gruppe, eller omvendt.

  Noget der er pudsigt er at man kan bagtale og tilsvine mænd, hvide mænd og danskere fuldstændig som man lyster. Det må man gerne, og det er nykommunisterne, femi-fascisterne og pladderhumanisterne glade for.

 21. Af Erik Larsen

  -

  Morsomt! I øvrigt er én af de mest morsomme tegninger/satirer én jeg engang så i – (var det BT eller Berlingske?) – hvor en flok kvinder med burka på forsøgte at spille håndbold (eller var det fodbold) med burkaen på! Så stod der én der kiggede på det som sagde: “Det er da meget sjovt” . “men så skulle du se dem i svømmehallen!”

  Nå, tager man humoren og ironien væk, så kan det jo ikke gå i et 2014-moderne samfund, at man kan “gemme sig” under en burka, hvor kun øjnene kan ses., hvilket jo giver flere mulighed for at køre på samme buskort og meget andet!
  Det er stadig ikke dansk/nordisk/vestligt og normalt!

 22. Af Fordele ved burka | beta.bongorama.dk

  -

  […] Læs hele blog artiklen på berlingske.dk […]

 23. Af Preben Jensen

  -

  Hvis udviklingen fortsætter i samme radigale spor, bliver det på et tidspunkt obligatorisk for alle kvinder at gå rundt iført et villatelt, og satire som den i debat-oplægget, vil blive straffet med 100 slag med en knippel, eller med stening.

  Alle kvinder risikerer altså at det ender med at alt med feminisme og ligestilling bliver udryddet, hvorefter en tre-fire millioner kvinder vil rende rundt og ligne sorte spøgelser.

  De danske mænd vil nok kunne nøjes med at gå rundt med fodlænker eller skilte hvor der står “jeg er vantro og mindreværdig”.

 24. Af Michael Arvedlund

  -

  Nej du må sørme da ikke tage din burka af fordi den brænder. Så må du brænde ihjel. En flok skolepiger brændte ihjel i Saudi Arabien for et stykke tid siden. De blev næget at forlade den brændende skolebygning af det religiøse politi, da de ikke var iført korrekt Niqab/Burka.

 25. Af Michael Arvedlund

  -

  Ment som kommentar til: BETA.BONGORAMA.DK – 1. OKTOBER 2014 18:04

 26. Af helena Hansen

  -

  Xin-Xin vil du ikke nok blive Danmarks næste statsminister -du er den klogeste kvinde i Danmark -så slipper vi for de dødssyge HTS -Løkke (og småkriminelle) samt de åndssvage DFere og Radigale PLEASE!!!!!

 27. Af poul boie pedersen

  -

  Jeg synes også livet er lidt sjovere med humor. Hvad hedder i øvrigt en burkavits?
  Fik lige lyst til selv at vove forsøget med et par hjemmelavede:
  A: Hvordan tager man bad i Burka.
  B: Man står bare på hovedet og fylder den op.
  Og
  A: Skal man altid bære burka?
  B. Ja – undtagen når man klæder om.
  A: Så må det være svært med sex uden for ægteskabet?
  B. Ja – al sex uden for ægteskabet foregår i klædeskabet.

 28. Af Flemming Ast

  -

  Danskere må klæde sig som de vil.

  Desværre forbyder den Islam, som p.t. er fremherskende i Danmark ikke, at kvinder anvender deodorant, så klædedragten holder lidt af lugten væk.

  Desværre misbruges dragten til at bære bomber og detonere disse blandt uskyldige.
  Det er så derfor, at dragten ikke kan/burde anvendes i nogle lande. I Danmark skal vi først have lig på bordet. Borgen er ikke proaktiv, da de kommer lige fra universitetet og aldrig har oplevet dette.

 29. Af K.Larsen .

  -

  The BEST garment is righteousness and modest conduct (7:26).
  Minsandten om ikke Mohammed er Kristen.

 30. Af Jens Cini

  -

  Hele denne debat er meget irrationel i dens tro på rationalitet i mennesket. Alle de socioliógiske studier som er lavet af multikultur (Se R.Putnam, A. Alesina) viser, at mennesket føler tillid og reciprociprocitet med det deler familiaritet med. Andre studiere fra The Yale Baby LAb viser, at spædbørn ned til 4.måneder gamle viser, at dette træk med familiaritet også går igen ved dem. Vi er født sådan. Racisme er en konstruktion fordi den antyder, at dette er en ideologi som kan overkommes fordi denne skulle være indlært. Dette er medfødt og derfor er vi i et eksperiment med den menneskelige natur. Denmark og Europa er et produkt af Europæisk historie med forskellige folkslag som har et civilsamfund hvor folk føler en tillid og familiaritet med hinanden. Muslimer og andre folkslag har andre udsendende og skikke som de udtrykker reciprocivitet med gruppen med. De er fint med mig -men hvis de europæiske civil samfund skal bevares vil jeg ikke tolerere det. Jeg kan heller ikke acceptere den intolerance som siger, at vores måde, at indrettet et samfund på skal være normen for alle i verden og vores samfund skal tage imod dem indtil det sker. Som Tocqueville noterede så er “kulturen moderen og institutionerne er dens børn”. Verden er ikke europæisk så “moderen” er heller ikke til stede.

 31. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Enig med Nana Tidogtendens – 1. okt. 12:59

  Men – ironi og sarkasme kan være nødvendige ting i mange sammenhænge, så mennesker kan se det nogen gange tåbelig i deres forehavende og adfærd. i mange forhold. Det er bla derfor, at vi har revyer.

  Hvad angår burka, så hjælper det sikkert, hvis man har lidt paranoia – eller hvis man bliver bildt ind, at verden er ond og mænd er farlige. Ikke noget kønt syn, mænd har på sig selv i den verden eller tiltror kvinder, hvor de så mangler alle kort på hånden til en selvstændiggørelse af individet. Moralen sidder som bekendt ikke i hverken tøj eller udklædning, saa ..

  Og kort – Xin Xin’s opremsning er nem at gennemhulle – også Tuareg-mændenes beklædning. De skal jo igennem Sahara – det skal deres kvinder ikke; men det ser ud til efter korte opslag på wiki, at deres kvinder har selvstændighed. Jeg tror næppe, at disse mænd – ser ud til at være ganske stolte og modige mænd – at de skulle have behov for hjælp udefra.

  Når dette er sagt, så er vi i vores gode ret til at nægte disse burka-tilstande i både Danmark og Europa, da det ikke er vores kultur. Især på grund af en meget stor indvandring.

  OG – et væsentligt element er, at vore mænd og sønner går i krig, for at vi også skal kunne slippe for sådanne tilstande – være frie mennesker, og det er man ikke, hvis man har nødig at tilsløre sig eller bliver tvunget til et i denne uhyre grad, som en burka er.

 32. Af Hans Hansen

  -

  Sådan er både ideologi og religion irrationel i sin egenskab af tro Jens Cini.

  Således er humor en ventil, og vel især sort humor, hvor ytringsfriheden er en torn i øjet på tåberne.

  Har man ikke tilstrækkelig viden, benægter den man har, eller er obsessivt/kompulsivt influeret tankemæssigt, så er risici for at være en tørvetriller med eventuelle dyssociale politiske intentioner så meget større. Hvem på disse breddegrader, beviser det f.eks. bedre end de tørvetrillende svenske politikere?

  Kineserne har selv et par problemer i Hong Kong for tiden. Det er fuldstændig tåbeligt at tro, at man kan uddanne en befolkning, og så undgå det ender med de forlanger folkestyre …

  Sådan her det jo altid været … Det nye ville være, at politikerne fuldt ud forstod og tog konsekvensen.

 33. Af Helena Hansen

  -

  XinXin gør grin med de danske anorektiske, superneurotiske salat ædende kanin-mødre og de stakkels handlingslammede, lavtlønnede, kastrationsangste danske alfa-hanner (tror de da selv) med al deres indskrænkethed, mangel på verdensmandsskab, gentleman opførsel og bukserysten ved synet af et kavat fruentimmer.
  Chin-chin!

 34. Af hans andersen

  -

  Det er da fint at signalere at man foragter alle anderledes tænkende så ved disse hvor de har de maskerede 🙂

 35. Af georg christensen

  -

  Lidt besværlig at forstå ” måske” ,( ikke at forvæksle med Måskeer, kirker,templer, eller andre religøse “magtbegærligheder”).,

  Mit “måske” betyder bare, at “jeg”, altid er villig til at høre på min også bare “illusions modstander”..

  NB: Jeg har overhovedet ingen problemer med hovedtørklæder, fjollede hatte eller narresutter, slips eller butterflyvere, (de sidste nyder jeg især hvis de er understyttet af et “lys shou”, og det uforskammede “grin” endelig får sin udtryksmulighed.

  ,

Kommentarer er lukket.