Er du gammel og ensom?

Af Xinxin Ren Gudbjörnsson 34

Medierne skriver med jævne mellemrum om ældres ensomhed. Fokus ligger som regel på, hvad omgivelserne kan gøre for dem, og hvad ældre kan gøre for at komme i kontakt med nye mennesker. Men er der mere, som de ældre selv kan gøre? I Kina har man lavet mange vejledninger i tidens løb til de ældre, så jeg har lavet en til de danske ældre:

Du har ikke automatisk krav på at få besøg, heller ikke af din familie. Bare fordi du er biologisk forbundet med dine børn, kan du ikke opføre dig skidt og forvente tolerance fra dem. Hvis du bruger tid på at kritisere andres livsstil, job, valg af partner og meget andet i stedet for at lytte og vise oprigtig interesse, kan du ikke forvente, at folk har lyst til at være sammen med dig.

Du ved ikke bedst bare fordi du er gammel. Respekt er gensidig. Vis andre mennesker at du er villig til at høre deres synspunkter. Man behøver ikke altid at ”vinde” en diskussion, man kan også bruge diskussioner på at lære nyt og udfordre sig selv.

Det kan altid betale sig at lære nyt, for din egen skyld. Du er selv ansvarlig for at bidrage til en spændende samtale, derfor er det en fordel at være åben over for ny viden. Når du er god til noget kan du også sagtens arbejde på at blive bedre. Ny teknologi kan være nyttig, du behøver ikke være bange.

Din kedsomhed kan gavne mange mennesker, som har brug for hjælp. Genbrugsbutikker, lektiecafeer og mange andre steder har brug for dig. Du vil også blive overrasket over, hvor mange der har lyst til at lære det, du kan oplære dem i. Mange ældre er nemlig superdygtige til en masse ting, som er blevet retro: Strikke, brodere, sy, havearbejde, blomsterdekoration etc.

Husk at udvise rettidig omhu. De populære ældre, jeg kender, har alle gjort meget for andre mennesker i tidens løb. De var omsorgsfulde og hjælpsomme over for familie, venner og naboer årtier, før de selv blev gamle. Når du selv er rask, eftertragtet og travl, kan du nemt glemme andre som har brug for dig. En far eller mor som altid har for travlt til sine børn, kan forvente den samme indstilling fra deres børn. Husk også, at du er dine børns rollemodel. Hvis du aldrig har tid til dine forældre og er ligeglad med dem, vil dine børn lære af dig.

34 kommentarer RSS

 1. Af Christian Bruun

  -

  Emma Gad har fået baghjul.

 2. Af soren sorensen

  -

  Isaar burde aaldre laare om politik…

  1..
  At DF ikke er paaredansk og staar for lonmodtageres interesse men er et ultraliberalt projekt.

  2.
  Der under VKO mere end fordoblet indvandrerantallet til DK pr. aar end Nyrup regeringens indforte lonpresser.

  3.
  Har stemt for flere EU forslag end andre partier som bevist af Politiken

  4.
  At de ekstra 147 tulletrilliarder der skal gives til de aaldre under naaste regering aldrig nogensinde bliver facit.

  5.
  At hvis du har i sinde at laare en teenager at strikke er det en teenager saa kedelig at du vil fole dig selv som 7 aar yngre end teenageren. Men at hvis du onsker at forstaa DF’s politik paa et dybere niveau end tulletrilliarder for liberalisterne sa tag strikketojet med til naaste DF konference og kig dybt ind i maskerne og mediter paa DF sandheder..

 3. Af Jesper Høegh

  -

  Jeg havde en opfattelse af – man i Kina – havde langt mere familiefølelse – især med deres 1-barns diktatur – skulle det vel være overkommeligt !

  I Danmark er der sket en Mentalitetsændring – Bedsteforældre – Forældre – bliver glemt og gemt på Plejehjem.
  100 hundrede tusinde er demente.

  Ungerne sendes i pleje så snart barslen er overstået – fra 5-6 år alderen – opdrages de til det vigtigste i tilværelsen er VENNER – de færreste kender deres ældre familie
  medlemmer.

  Biologien slår til – jo ældre vi bliver – des mere ældning – men du og de offentlige
  vil oplære dem – til at støvsuge etc. – tag ud og observer de ældres hverdag –
  de som har knoklet for Danmark

  Det er nemt at komme rundt i DK – en brøkdel af Kina – så tag ud og se
  virkeligheden!

 4. Af Søren Rasmussen

  -

  Problemet er at på venstrefløjen og blandt Radikale har man fundet sammen i en besynderlig symbiose og laden stå til.

  Et svigt af dimensioner.

  Venstrefløjen er en besynderlig grød af spirende fascisme og naiv baretro. EL pigebørn m/k der bor på Nørrebro tør ikke tage afstand fra åbenlyse antidemokratiske grupper. De tør ikke tage afstand fra det lort der sker om ørene på dem. – Modsat en ungdom som i min tid turde tage kampen op imod uretfærdighed som åbenlys kvindenedgørelse og holde den fattige/svage nede. – det er lige præcis det den såkaldte venstreorienterede gør nu. Bevist eller ubevidst. Dumheden er til at få øje på. Overtro og knægtelse af det frie samfund.

  Radikale pigebørn kender ikke til virkeligheden i den danske almue/arbejderbevægelse. De er få og de er ikke værd at tage alvorligt. Men det er det socialdemokraterne gør af magtliderlighed. – hvis A så bare havde et mål, en plan et projekt. A har ikke en skid der kan samle noget af den ungdom som lades i stikken uden visioner. Uden lærerpladser uden ideologiske mål.

  Resultatet er blevet en femtekolonne af medier (Politiken) og et bestemmende politisk proletariat (EL; SF og De Radikale), som er med til at gøre det enkelte menneske/familie i vores land til væren sig selv nok. Mange gider ikke at se eller hører på den fejhed der lægges for dagen.

  Mange orker ikke at se på de næppe tøsebørn m/k,
  der ofte ikke selv har ydet til det samfund som frihed, lighed, m/k- broderskab, kvindefrigørelse og økonomi som de nu selv lever højt på i dag.

  Hvordak kommer vi videre? Hvordan gør vi ungdommen opmærksom på at et samfund som mere og mere bygger på relgiøs halal overtro etc. er dømt til dumhed og svaghed. Hvordan får vi kommende generationer til at se at der skal fandeme ydes noget i uddannelse og med erfaring. Hjælpe din næste og dermed dig selv. Skabe hjælp til selvhjælp i nærområder og ikke importerer religiøst dumhed og overtro, uden mål og med……

  Mangler vi problemformuleringer unge? hvad med overbefolkning? forurening? Krige? Energi? ægte kunst? Håndværk? etc. etc…..

 5. Af Jan Hansen

  -

  Der har nok aldrig tidligere været så mange ensomme og ulykkelige mennesker i Danmark. Og det er der flere grunde til.

  En af årsagerne er nok at antallet af tabermænd er større end nogensinde. Tabermændene er dels dem som ikke kan finde sig et job fordi hundredtusindvis af jobs er forsvundet, dels dem som ryger ud i en skilsmisse der gør dem retsløse, så de mister kontakten til deres børn, dels dem som ruineres pga. arbejdsløshed eller sygdom, hvorefter de bliver hjemløse.

  Så er der også mænd som ikke kommer ind på arbejdsmarkedet, fordi det er overtaget eller optaget af hærskarer af kvinder der er presset eller lokket væk fra hjemmet og ud i det pulveriserende institutionsliv eller erhvervsliv via socialistisk politik. Og endelig er der de mange familier hvor forældre og børn næsten ikke har tid til hinanden, fordi der skal skaffes penge til tårnhøje skatter, afgifter, huslejer, vuggestuer, børnehaver og statussymboler, eller både børn og voksne har travlt med at se TV eller passe deres computerspil, Ipads og smartphones. Familielivet med hygge med børnene er noget der bliver mindre og mindre af på grund af “samfundets” krav og moderne teknologi og digitalisering. Selv breve er på vej til at blive afskaffet.

  Udviklingen går i retning af et koldt og umenneskeligt samfund. Taberne er efterhånden størstedelen af befolkningen.

 6. Af Jan Hansen

  -

  Jesper Høegh nævner det med bedsteforældre. Dem er den totalitære familiepolitik jo også i gang med at afskaffe. Stakkels farmor og farfar og stakkels børn. Og stakkels alle dem som får familiesammenholdet skiftet ud med institutionsophold, skilsmisser, retsløshed, ensomhed og nedværdigelse.

  Det er forresten lidt sært at indvandrere har krav på og ret til familiesammenføring, mens vi danskere mest har ret til familiesplittelse og bureaukratisk-ideologisk tyranni.

 7. Af soren sorensen

  -

  Danmark er fyldt op med “kommunikationseksperter og foredragsholdere og politikere der er sundhedsminister og forlader jobbet for et privat hospital for at rovrande folket”.

  Kunne der ikke iblandt disse kommunikationseksperter findes en enkel blot der er istand til at forklare nogen af de senile Danske aaldre der stemmer paa DF hvorledes ting haanger sammen i det partei mht ikke eksisterende tullemilliarder for aaldre de aldrig vil se, de flere indvandrer de indforte og deres mere EU politik?

  Det er soorgeligt med alle disse kommunikationseksperter der intet har at kommunikere andet end formen.Et sygdomstegn i den moderne verden alle disse folk der leve af at kommunikere for industrien.

 8. Af Preben Jensen

  -

  Det er glimrende at Xinxin sætter vores moderne tider og den voksende afmagt, ensomhed og fremmedgørelse under debat. Og Xinxin går jo ikke i små sko når det drejer sig om debatfrihed. Det er mere på visse andre blogs at skoene klemmer.

  Partiernes og hele “systemets” familiepolitik er kørt fuldstændig af sporet, og er endt i tyrannisering og noget der ligner bureaukratisk mishandling af titusinder af børn og forældre. Lad os endelig få fremskaffet nogle vidneudsagn og sandheder om hvad der foregår. Helst uden at medierne udlægger røgslør.

  Hvad kan en avis opnå ved at spærre, slette og censurere alle eller de fleste indlæg som IKKE er tandløse eller overfladiske. Ja, nu om dage hvor der er så mange netaviser og andre kilder, opnår den vel kun at sandheden forsinkes en smule, og at folk begynder at sive væk til fordel for medier der ikke prøver at skjule eller bortforklare virkeligheden.

  Og så opnår de politisk “korrekte” vel også at skade sig selv, fordi skandaløse og vanvittige tilstande består længere når kritik forhindres. Noget der hurtigt kan blive en boomerang for de “korrekte” mimoser, som jo også kan rammes af sygdom, ulykke, kriminalitet, skilsmisse, uretfærdighed eller arbejdsløshed.

 9. Af Michael Nielsen

  -

  Ikke for at være uvenlig overfor bloggeren, men det forekommer mig ,at der er tale om et sært enøjet og umodent indlæg, hvor ensomhed, uvirksomhed og kedsomhed blandes sammen i en uskøn pærevælling.

  Det er et faktum, at ensomhed er et udbredt fænomen i alle aldre, og at mange føler sig uendelig ensomme, selv om de er virksomme og dagligt omgivet af andre mennesker.

  Kom igen, når erfaringerne med menneskelige vilkår er blevet af en sådan art, at du har kapacitet til at råde andre. Begynd med at indse, at selv du har dine begrænsninger.

 10. Af hans Hansen

  -

  Min bror og hans forfjamskede sygeplejerske kone har lige overtaget vores slægtsgård til et 2 cifret milliobeløb -kvit og frit – jeg og min lillebror fik intet. For at fejre begivenheden ferierer parret nu 3 uger i regnskoven ved Amazonas, hvor de studerer kollibrierer P.S. ingen af dem kan se forskel på en gråspurv og en ko. 1 uge før de skulle afsted faldt min far og pådrog sig kraniebrud -men det var ingen hindring for dem. Nu skiftes min lillebror og jeg til at køre min mor til sygehuset for at besøge min far, -vi bor begge 300 km væk og arbejder mere end heltids, medens min svigerinde i Amazonas er pensioneret. Hvad synes I kære danskere? er det en måde at opføre sig på? jeg har boet i udlandet mange år og er forbavset

 11. Af S Rasmussen

  -

  Xinxin først undskyld for mit tidligere blogindlæg som ikke har så meget relevans til dit oplæg. Jeg troede at jeg blev selekteret fra på en anden blok. Men undskyld.

  Ensomhed har intet med intellekt at gøre. Et venligt smil, en lille hjælp i dagligdagen, en gestus uden forventet tak bidrager ofte et tifold positiv respons fra tredie række. Livet er skønt. Det er en verdenskultur som skal bevares. Hvis religiøs fanatisme og overtro kommer ind over vil det forsimple tankesættet til spirende ondskab og naiv facisme. Bibehold de små kulturelle forskelle i de etniske inklaver som er opstået gennem år hundrede, vil meget gå bedre. Vi har gensidigt fået smadret alt for meget i islam, kommunisme og det imperium vi kalder vestlig kapitalisme. Vi må hver i sær lærer at klare vores lort selv. I egen homeland. Islam ikke mindst. De har et problem der kan smadre all the shit…

 12. Af helena Hansen

  -

  det største probem er desværre ikke muslimerne -det er danskerne selv –

 13. Af dennis larsen

  -

  Fuldstændig sandt.
  Der er mange forventninger til alderdommens Lyksaligheder. Men har man ikke investeret tid til sine børn kan man ikke forvente de vil besøge een når man bliver gammel.
  Der er ikke noget værre end sure gamle mennesker der forventer børnene sørger for alt.

 14. Af Dorte Jørgensen

  -

  Kære xinxin, du skriver følgende:
  Du har ikke automatisk krav på at få besøg, heller ikke af din familie. Bare fordi du er biologisk forbundet med dine børn, kan du ikke opføre dig skidt og forvente tolerance fra dem.

  Undskyld mig, men tydeligt at høre du er ung og tænker mest på dit eget ve og vel og facebook sikkert, den indstilling viser tydeligt, at du ikke selv har opfostret børn i et langt liv og tilsidesat dig selv igennem livet for at give dem, du har ikke ofret dig i kæresteforhold, arbejdsforhold/karriere, du har ikke brugt alle dine penge på børnene i stedet for at lave en fed bankopsparing/pension, du har ikke siddet på hospital i måneder og overvåget dit barn, du har ikke tabt mange penge på dit hus fordi dit barn var sygt og derfor skulle bo i et højere luftlag, du har ikke været stresset og utryg og ængstelig i børnenes teenagealder hvor de mere end noget andet har brug for vores hjælp og tid og kræfter, du har ikke sagt nej til drømmejob, fordi du skulle hente dine børn i institution på samme tid hver dag, du har ikke hentet dit syge barn som lå i hækken dødssyg af for meget alcohol til en af de mange fester de unge var til og overvåget hele natten……og sådan kunne jeg blive ved !!!

  Og så skriver du:
  Du har ikke automatisk krav på at få besøg, heller ikke af din familie. Bare fordi du er biologisk forbundet med dine børn, kan du ikke opføre dig skidt og forvente tolerance fra dem.

  Jeg tror ikke du ville skrive dette, hvis du havde den erfaring som vi andre har og selv mærket den betingelsesløse enorme kærlighed vi har til vores børn og har haft igennem et langt liv, fordi den stopper jo ikke fordi de bliver voksne, deres problemer og glæder går stadigvæk i hjertet på os !!

  Så jo vi forældre kan godt forlange tolerance og hengivenhed fra vores børn og forvente besøg fra dem regelmæssigt…………..så jeg kan slet slet ikke følge din kommentar sorry !!

  Det ender jo med at folk ikke vil føde børn mere i dette egocentriske facebook twitter liv, for hvorfor skulle de dog bruge hele deres liv på børn og gå glib af en spændende karriere og et langt rigere liv i kr og øre…………….kun for at blive røvrendt af deres børn senere hen i livet, hvor det er forældrene som har brug for lidt hengivenhed og besøg og hjælp !!

  Det er i mine øjne en uhyggelig holdning i unge har til livet, det kan få alvorlige konsekvenser for samfundet, hvis der til sidst ikke er nogen som vil bruge deres liv på at få børn, hvem skal så føre landet videre !!!!

 15. Af Arvid Holm

  -

  Menneskelige relationer er i høj grad styret af cost/benefit-vurderinger.
  Hvis vi kan, vælger vi relationer, som vi har udbytte af, medens vi fravælger relationer, der belaster mere, end de belønner.
  I familien, i skolen eller på jobbet kan vi være mere eller mindre tvangsindlagte til underskudsgivende relationer.
  Når og hvis tvangen mindskes, søger vi bedre tilbud på markedet for relationer.

  Så alle, der kan tilbyde noget positivt i en relation, kan handle sig til relationer, der giver noget igen.
  Hvis man ikke kan tilbyde noget, er man i knibe som flokdyr.
  Systematikken er rent kapitalistisk.
  “Har du penge, så kan du få, men har du ingen, må du gå”, som det lyder i sangen om “Bageren i Nørregade”.

  Hvis du er en uhjælpeligt kedelig person, der kun taler om egne sygdomme og andres fejl, kan du som sidste udvej begå en alvorlig forbrydelse, så du kommer i fængsel, hvor du bliver plejet af professionelt personale og får selskab af mange interessante mennesker, der ikke har mulighed for at undslippe.

 16. Af Henrik Knage

  -

  Opskrifter er gode til mange ting, men hvad hjælper det at slå op på siden med stegt flæsk med persillesovs, hvis der kun findes ris og bambusskud i køleskabet?

  Det med ensomhed er et udpræget storbyfænomen og opstår gerne i selskab med andre mennesker, især til selskaber hvor ingen gider tale med én. Når men trasker alene ind på en ukendt Café, hvor alle andre stamgæster, på en eller anden måde kender hinanden – så kan man godt føle sig angrebet af Ebola, eller anden smitsom sygdom.

  Der er jo også den mulighed, at ens børn – den ene har valgt en importvare fra Kina (Opium) og synes det er vejen frem – og den anden hvis (partner)synes at vedk. egen familie er mest spændende og derfor kun besøger dem.

  Så kan man vælge at bosætte sig i en skov med over 3 km. til nærmeste nabo – ikke se mennesker andre end kassedamen nede i Dagli Brugsen 4 gange månedligt – uden at føle sig ensom af den grund – tværtimod.

 17. Af soren sorensen

  -

  Dorthe Jorgensen

  Saadan set enig. Indlaaget syder over i borgerlig egoisme. Men det er vel saadan borgerlige born behandler deres borgerlige foraaldre som en aaben tegnebog hvor besog er direkte proportionalt med det indestaaende paa foraaldrenes konto.
  Kunne lave en fin kurve med en rod og sort linie paa forskellen hvis vi maate tegne her for illustrering.
  Tak Gud men ikke har borgerlige born. Det vllle ogsaa have vaaret afslutningen paa et langt venskab. 🙂

  Uden Jylland intet V eller DF og ingen borgerlig regering. Og vil heller ingen aaldre seniile?

 18. Af Henning Johansen

  -

  Jeg synes at ældre mennesker -hvis de ellers er raske- skal satse på at tjene penge -oh skide i at give dem ud på børnene. Penge tiltrækker fluer ligesom lort og så er den ensomhed overstået. Og lad for Guds skyld ikke børnene arve noget inden du dør.

 19. Af Preben Jensen

  -

  FAMILIEPOLITIKKEN ER PERVERS…….

  Hvornår indser danskernes flertal at kommunistisk og radigal familiepolitik er det samme som raffineret og tyrannisk ondskab overfor børn og forældre?!! I årevis har vi danskere stået i løgne og fortielser, men sandheden er at de røde femi-fascisters familiepolitik er familiefjendsk, mandsfjendsk og børnefjendsk. Hvad der er foregået af politiske , bureaukratiske, feministiske og ideologiske forbrydelser og overgreb mod børn og fædre siden 1968 er ikke småting, men er et mørkt og skummelt kapitel i Danmarkshistorien. Sandheden er at mændene og børnene er retsløse overfor “systemet”, som kan skalte og valte med barneskæbner efter forgodtbefindende, ligesom fædre i årevis kan blive tyranniseret og terroriseret af det feminist-styrede skilsmissebureaukrati.

  Det sidste nye er at de radigale med Jelved i spidsen direkte angriber og undergraver familieværdierne og hjemmets fred.

 20. Af Henrik Knage

  -

  Alder er der ikke så meget, at gøre ved; men så vidt jeg har forstået, er det meget de unge, der døjer med problemet “ensom”, og ikke så meget de ældre.

  De ældre skal såmænd nok klare sig, men tanken om at deres børn føler sig ensomme her i Verden, må skurer i enhver forældres hjerte og få dem til at føle de har fejlet totalt i et og alt.

  Nu kan man jo tage Lars Løkke der nødvendigvis må føle sig fattig, med en årsindtægt på 1,8 millioner kr. , siden partikassen skal financierer hans underhylere.

  Der sidder også en tyk mand på strøget i København, indsvøbt i varmetæpper, kyse, og Canada – støvler med et skilt som han vifter med, hvorpå der står “Jeg er sulten”!
  En tyk mand kan sagtens være sulten, hvis han gnasker førtidspensionen i sig først i ugen, fordi han er fed. Men hvorfor folk fylder hans hat op med penge, så han kan æde sig endnu federe, det fatter jeg sq ikke.

  Så ensomhed er relativ, såvel som fedme og fattigdom. Hvis Lars Løkke skal tegne fattigdom, så giver jeg ikke en bjælde for det.

  Hvad ensomhed angår, så er jeg overbevist om, at de fleste mennesker har flere venner end de umiddelbart skulle tro, det er blot at gribe ud efter dem, ung som gammel!

 21. Af soren sorensen

  -

  Der var engang en aaldre DF jyde paa besog i Afrika. Han saa “smaa fede born med store maver” overalt i ethiopien og mente at det maate vaare pga. afgivet Dansk svinekod givet gratis af Danida til de lokale som han overvejet om ikke ville vaare bedst brugt paa graaspurve i hans skovhus i udkanten af paradiset i Jylland.

  Men kan men blive fed af at spise borgerskabets aflagte madrester i skraldespanden baade som Dansk pensionist eller kravlende uregisteret uden velfaard osteuropaaere/kineser/syrer mv.? Formentlig men nok ikke saarligt sundt.

  Men men kan tjene 2-300 kr. dagligt paa flaskesamling i Danmark men hvis 5 medlemmer skal brodfodes i hjemlandet for dette skal men nok ogsaa dyppe snablen i skraldespanden en gang imellem for madrester.

 22. Af Henrik Knage

  -

  Er du voksen og følsom, så bliver du aldrig ensom!

  Der kan også mediteres på den, så længere man kommer ind i sindet, jo mindre er der, og det er netop opgaven, at erkende.

  Apropos ensomhed der er oppe lige nu, har selveste Bob Dylan givet en koncert for bare en person, en svensker i forbindelse med en film om ensomhed.

  Kan der anes en kontrast, at opleve noget stort – uden andre at dele det med – end sig selv?

 23. Af Henrik Knage

  -

  Den kan også køres helt ud på et sidespor. Jo før du oplever, oplevelsen ved at give andre det du tror du giver andre for penge, og så oplever at det egentlig er dig der er patienten – og at du i grunden bør betale “patienten”, frem for “patienten” betaler dig – så er du nået rigtig langt!

  At få fjender – er ikke ensbetydende med, at man mister sine venner!

 24. Af Henriette Hansen

  -

  det er kvindernes skyld -ja og så muslimernes naturligtvis -specielt de fede af slagsen –hahaha

 25. Af soren sorensen

  -

  Har aldrig vaaret en god ven eller elskende uden at vaare fjender her, der og nogen gange for altid….Middelmaadigheden der kan i beholde. Men gode born er rode born der deler sit slik i skolegaarden.

  Dickens ses generelt som en kaamper for de svage, hjemlose og misbrugte born. Men manden var hyklerisk borgerlig og institutionsagtig konservativ og altsaa ikke revolutionaar paa saa mange maader..Dickens karrakterer eller personligheder kalder men dem vist paa Dansk er tit disse solle mestendels “ensomme individer” frasorteret fra deres medmennesker som han ser fra det “borgerlige standpunkt” men hyklerisk da de paanaar naar det drejer sig om born er indpakket i borgerlig hyklerisme om “hvordan den anden halvdel lever”. Orwell derimod har forstaaet noodvendigheden via revolution og regime aandring og anstaandig rod politik som noodvendigt for at lose problemet og problemerne.Der er ingen “ensomme mennesker” i George Orwells boger Kun folk der kaamper mod problemets kerne via poltisk foraandring og er udover saadanne smaalighed.

  Socialister er jo de storste humanister altid.

  Ensomhed er saadan set ogsaa blot en”industrial og kold klima nord sygdom”.Den eksistere eller eksistere mindre i den tredje og fattige verden. Born og foraaldre der ikke havet tid til hinanden og vokset fra hinanden. I Argentina maate de laare nostalgien i Tango via et onske om en generelt ikke eksiterende ensomhed, taanksomhed som portugueseren nostalgien i Fado Men Danmark har blot shubiadua og har misbrugt muligheden for den store viden i “nostalgien”.. Solen, varmen og livets sogen paa madvarer mangler for kontrast. Uden sult ingen stor kaarlighed og manglende ensomhed. Problemet er at den Argentinske drom om ensomhed og indsigt i fx Tango er mindre(men alligevel storre) end den virkelige i det kolde, industrielle, familieforladt Nord hvor men foraarges over en haavet mave.

  Underholdning er mange ting, men naar de fleste snakker om paradise hotel, Berlingske artikler og endnu en ekstremistisk liberalist som anne sophia hermansen har faaet taleror i DR og invitere liberalister ind ser det sort ud med god underholdning mm men altsaa er rigtig sarkastisk og ser det sorte uden haab som god underholdning. Dem der kalder sine medmennesker “Underbuksemennesker” i sin selvbestaltet liberalistiske overdaadighed og mennesker der er imod store maver fordi de onsker sult er samhorrige daarlige medmennesker.

  Roden ligger i politiken. Og sult skaffer uden tvivl nogen fede selvtilfredse tilskuere “til en fed fortidspensionist” paa strooget. Men at se igennem roogen for men kan udregne tager tit faare regnekundskaber. En “revolutionaar tankegang”?

  http://orwell.ru/library/reviews/dickens/english/e_chd
  af george orwell

  Dickens udviklet sig dog som George Orwell er inde paa i sine senere boger og er en stor forfatter. Maaske kan borgerlige en dag ogsaa udvikle sig? Genteknikken er god nu og paa saadbanker kunne men i fremtiden kobe rod saad?

 26. Af Preben Jensen

  -

  Sikke en masse vrøvl og snik-snak der leveres ind i mellem. Var det mon ikke mere konstruktivt at se på hvordan politikernes og systemets nykommunisme og kyniske udskejelser presser hundredtusindvis af danskere ud i frustration, familiesplittelse, retsløshed, hjemløshed og sygdom mv.

 27. Af soren sorensen

  -

  Berlingske blogejere er en gang ensomme, gamle maand paanaar xin xin og HDP de to eneste hvor jeg nu har ytringsfrihed udover at jeg har skrevet FLERE indlaag i alle disse gammle ensomme maands indlaag…Soren pind, Kasper Stovring, Mads Kastrup, Bent Winther, Mads Holger, Jens jonateen steen, Tom Jensen,

  Det maa da vaare ensomt at vaare saa ynkelig at men ikke taaler at give taleror til rode i deres indlaag?

  (Og i Tom Jensens tilfaalde altid siden forste indlaag, virkelig den ensomste og ynkeligste anti-demokrat i Berlingske!.).

  Tor du xin xin? Muligvis en opsigelse paa vej i saa tilfaalde. Men sandhed koster og betaler sig selv i retfaardighed paa den ene eller anden maade er min mening.

 28. Af soren sorensen

  -

  Borgerlige er en haablost tabt sag som ikke kan revolutionere sig til fremtiden for folket!..

  Hvorfor saa stotte dem?

  (har naturligvis aldrig vaaret en i -80% i okonomisk forstaaelse med representation i borgerlige blok blot en stor maangde med storhedsvanvid der troet saaledes).

  Selvom S og R alliancen ifolge DI “har vaaret en aabenbaring af frihed og muligheder for Dansk industri som de ikke i deres vaadeste dromme turde dromme om under VKO”. Industgriens magt vokser jo som bekendt time for time og under naazte vko regime hvad kan ikke forventes af “ensomme” Danskere?

 29. Af dorte jørgensen

  -

  Soren Sorensen vedr. dit indlæg: Men men kan tjene 2-300 kr. dagligt paa flaskesamling i Danmark !!

  Det er jeg ikke helt så sikker på, for sidst jeg mødte en asylansøger/indvandrer på en S-Togs Station i fuld gang med flaskeindsamling fra skraldespandene etc…….så brugte han mere tid på at TEGNE ET HAGEKORS på ALLE SAMTLIGE SKILTE PÅ PERRONEN, han tog dem simpelthen fra den ene ende af perronen til den anden og undervejs samlede han så også flasker ind !!!

  Hvem kommer i sidste ende til at betale for udskiftning af alle de DSB skilte og afrensning af dem som var under glas…………..det gør vi skatteborgere……så hvis det er med had til Danmark de kommer her og skal forsørges, så send dem hjem med første tog og et rap i numsen !!!

  Og citat Henrik Krage: Nu kan man jo tage Lars Løkke der nødvendigvis må føle sig fattig, med en årsindtægt på 1,8 millioner kr. , siden partikassen skal financierer hans underhylere.

  Men sørgeligt er det, at arbejdernes parti ikke er en pind bedre……….de bliver også ved med at give til de rige og lade de fattigste i samfundet blive fattige og give det til de rigeste, det har stået på i flere år og igen nu i 2015………….de giver de fattigste omkring 1,5 % i pensionsstigning etc og DE HAR REGNET DEN SMART UD, SÅ SNUPPER DE LIGE LIDT MERE I SKATTESTIGNING med beskæring af den grønne check og en BUNDSKAT SOM STIGER OG SOM KUN KAN MÆRKES AF DE FATTIGSTE I DANMARK, så igen får de fattigste et MINUS på bankbogen som er tyndslidt i forvejen og så må vi se hvor meget deres husleje og madvarer, forsikringer, El og varme etc…..stiger i 2015, måske så meget så mange igen ikke kan betale deres husleje og bliver hjemløse !!!

  Det er Socialdemokratisk politik……………..DE NYE BORGERLIGE !!!

 30. Af soren sorensen

  -

  Xin Xin har du i sinde at frigive mine 2 fhv indlaag?

  mht flaskeindsamlingsindtjeneste foolger jeg DR’s programmer. 6oo kroner under konserter mv. og gik udfra at 2-300 var nornalen saa..Men du har nok ret ….Altsaa 100 kr. dagligt?

  Naar asylansogere tegner hagekors paa s-togsstationer skal de dog naturligvis retur til industrialismens navle Tyskland. Alt andet manglet bare? 🙂 Der er sam;lere af hagekors og samlere af flasker. Hvem er vaarst. Ja jeg kender svaret.

  Hvis liberalister ingen betaling faar faar for at frasortere folkets ytringer mod dem! Hvad er det du forestiller dig at disse ubruglige skulle leve af?

  Desvaare er vi staadig i 2014 og ikke 15. men taaber tror stadig paa et liv uden politisk aandring fra Stovring-dig-de fleste betalte i B., ETor du publicere indlaaget xinxin? Alt borgerlig kritik er nu frasorteret i valgaaret. En borgerlig anti-demokratisk ekstrimisme aldrig foor set i DK og som maa saates i toojler foor demokratiet er vaak i et borgerligt pust af en god cigar.

  Socialdemokraterne er dog de gamle borgerlige ved ikke hvor traaden faldt for dig her?
  ..
  Men stem du blot paa racisterne/liberalisterne/der indforte over dobbelt saa mange indvandrer til dk under deres magt;ledelse- oh undskyld DF hedder de-i dit demokratiske forsog paa forvridning af sandheden…Svaare foorsog er set og dit tilhoorer ikke skaren.. Du ved sarkasme eller ironi?

  DF var en repreentant sidst gang for demokratiet da Hitler sad i sin bunker og spurgte hvilken dreng der ikke var stor nok til at lade livet for “broen”.

  Og igen, nej vi er i 2014 og ikke 2015…Laar at laase aktiekurserne mv..Der som da var der folk der ikke kunne betale der gebyer…

  laas bla..
  http://orwell.ru/library/reviews/dickens/english/e_chd

  hvis mit indlaag nogensinde bliver frigivet hvorend jeg sendte det iblandt de forfaardelige ensomme maand. Men ellers tak til Xin Xin og HDP de eneste 2 der giver mig ytringsfrihed nu..Vi er uenige men i har sgu fortjent fortjeneste hvor den er…

 31. Af Søren Rasmussen

  -

  Det var overvældende og en rigtig god oplevelse at besøge Kina første gang – hvor jeg via Bejing rejste videre til Xiamen i det østlige Kina.

  Xiamen er en millionby, der ligger i en bugt næsten lige overfor Taiwan (Formosa) – og Kinesere i Xiamen er både venlige og intelligente mennesker.

  Næsten ligesom Danskere…

  Kinesere er meget reserverede mennesker, der ikke kunne drømme om at fornærme deres værter – tværtimod er det vigtigt for enhver Kineser at bidrage til det samfund man lever i – uden på nogen måde at glemme sit hjemland og dets kulturer.

  Næsten ligesom Danskere.

  XinXin er sgu ikke så forskellig fra andre Kinesere – hun har blot lært at leve iblandt os 😉

 32. Af Preben Jensen

  -

  Dorte Jørgensen……

  Dine indlæg er da tankevækkende, og er sammen med mange andre oplysende kommentarer med til at tegne et billede af en politisk “elite” hvis typiske medlemmer er komplet asociale og iskoldt ligeglade med deres egne landsmænd og deres eget land. For de magtarrogante typer er vi kun stemmekvæg og malkekvæg.

  De mener at danskerne skal udskiftes med indvandrere og deres utallige børn, fætre og kusiner, onkler og tanter osv. Og når du skriver at socialakrobaterne er “de nye borgerlige” kunne du måske også skrive at de er DE NYE RØDNAZISTER SOM ARBEJDER FOR EN TOTALITÆR/ ISLAMISTISK NYORDNING AF DANMARK.

 33. Af Henrik Knage

  -

  Om man er gammel og ensom, eller vammel og glemsom, er to sider af samme sag.

  Det danske arbejdsmarked, eller den danske “Model” vil helst være fri for begge kategorier.

  Derfor kan Danmark betegnes som en fattig kultur – modsat Kina.

 34. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Dorthe Jørgensen – det er sikkert rigtigt regnet ud af dig – og en vis alders-fascisme er samtidig godt og grundigt inkorporeret i også ganske almindelige mennesker. De regner ikke selv med at blive ældre, de lever i en slags forlænget pubertet eller en stærk narcissisme: her kommer jeg.

  De er forudindtagede, dvs de kender kun floskler og antagelser – ikke virkeligheden for ret så mange ældre og rigtig gamle, der er stærkt aktive og levende følger med. Og – hellere end gerne vil – også familien, der i årtier har været stærkt optaget, så de dårligt har tid til bare sig selv.

  Børnefamilierne er ikke nødvendigvis at klandre – vi må klandre indretningen af samfundet, og færre synes, at det er godt nok. Så – hvorfor ikke ændre til noget bedre. Skolereformen har ikke gjort det bedre for familierne, for børnene, der er overvåget konstant og er dødtrætte, når familien endelig samles!

  Det er ikke noget at byde familierne – og skolen som institution har altså klaret sig langt bedre førhen, så hvorfor holde på folk, så de mister frihed, fritid og egne initiativer for gøremål. Selv det at kede sig giver ny inspiration for de fleste – de bliver mere selvstændige. Alt det andet giver skoletræthed, hvor lærerne hænger dem langt ud af halsen, forældre og søskende lige så, fordi de bliver presset i eget.

  At lære bedre er kun godt – men det behøver ikke at involvere konstant institutionspasning samtidig, i en skole. Børn kommer for at lære, lærere for at undervise – basta! Forældrene skal have en chance for selv at præge deres børn, fremfor at stå på nakken af dem og ligefrem at have lektier for. Sygt! Og – fordi der desværre er 20%, der skal hives op, og jeg fatter ikke, at det overhovedet har kunnet pågå, at nogen kan gå ud af en skoe og hverken læse eller skrive godt nok!

  I min skoletid, så gik man en klasse om, hvis man ikke kunne følge med – fremfor at lade sådant fortsætte og lade eleven i stikken.

  Og – vi, også ældre udenfor arbejdsmarkedet, er nærmest tvunget til at have computere, hvis vi ikke har i forvejen, fordi samfundet skal spare, så en ekstra-skat her – også for pensionister. l,5% i stigning?

  Det er jo lattervækkende lavt, kan ikke være mange ører, hvor meget også er steget i løbet af de seneste år. – Også den offentlige transport! Jeg tror, at det engang var Pia Kjærsgaard, der sagde, at der skal være til en lille blomst, som pensionisten kan gå ud og købe!!!

  Altså – ældre, og det vil sige pensionister med de 65 år har fra den ene dag til den anden ikke samme behov el flere end tidligere!! Alders-fascismen er stærkt udbredt. Engang hørte jeg det af omtale, at en yngre læge mente, at når et menneske var halvfjerds, så var det også slut med seksualiteten. Det tror jeg lige er ved at gå op for mange andre, at det ikke er tilfældet. Især de ældre selv. Vores seksuelle drift producerer lige så længe, vi kan trække vejret. Og – så er vi tilbage til barndommen – det er her, det afgøres, om den evt. er større el mindre fortrængt, fordi den har været et tabu af en slags og til en vis grad ugle set.

  Vi er nylig blevet præsenteret for nogle kvinder omkring de 50, der klager – gud fri mig vel. Den ene var Pernille Højmark – underligt, fandt jeg. Selv har jeg aldrig og slet ikke som 50-årig tænkt på noget med ‘færdig’. De andre kvinder i udsendelsen kendte jeg ikke som sådan,, og umiddelbart fandt jeg, at de nedvurderede sig selv; men en gammel sandhed: skønheden kommer indefra og kan ikke læres udenad som en øvelse – men det kan erhverves .. det er den, skønheden og dermed feminiteten, der giver piftet, og hermed mener jeg ikke, at det ikke skal være flot stadig at gøre sit for at holde sig smuk i det ydre. Men – i sidste ende er det personligheden og ikke (kun) skallen, så varer det kort i hvert fald. Og – hvis de damer har en smule rappenskralde-tendenser el anden ucharmerende måde at agere på overfor en mand , så falder hammeren: dømt ude ..og vi kan vende den om, det gælder også for mænd, hvis de er brovtende og har dårlig ‘karma’ i forhold til udstråling og forkerte antagelser om en kvinde/r. Respekt begge veje.

  Ensomhed opstår jo også, når de jævnaldrende for de gamle falder væk, såvel som det grundlægges i barndommen, hvor socialt et menneske egtl er – mange er i selv en høj alder både generte og føler sig mindreværdige el andet, så det er et mere broget billede, der kan tegnes.

  En ældre i en af mine slægter, der havde passeret de 90 – en på alle måder meget velholdt dame, der havde syet sit eget tøj, havde et smukt hjem og havde stadig en meget fin hårpragt, såvel som hun så yngre ud – så nydelig ud; men følte sig alligevel ikke altid helt tilpas bare p gr a udseendet. Det var rigtig synd, fandt jeg – men hun havde også en hel del år forinden mistet sin eneste datter på tragisk vis, så det har nok indvirket stærkt på hende, da de var tæt knyttet til hinanden.

  Men – blande sig skal man ikke, medmindre det ses, at der køres totalt over for rødt og till skade. Det er forhåbentlig de fleste, der kan have tillid til, at de unge mennesker kan klare sig, og at de har fået det indryk, at døren altid er åben.

  Den smukkeste kompliment jeg har fået af en fremmed var, da en yngre kvinde til mig for en del år siden sagde til mig, der var blevet lidt for rund, og til dette sagde hun: “Det ænser man ikke, når først du udtaler dig.” Det var jo smukt af hende” – Men – jeg har da været heldig at få den slags gentaget, fx når jeg har udtrykt mig mere off. – en oplæsning engang, hvilket jeg selv kunne mærke i en for mig helt ny situation. Herligt, når noget lykkes.

  Ja, 90 med ynde – her har jeg kendt enkelte kvinder.

Kommentarer er lukket.